Najvyššia slovenská Miss Petra Siváková pocestuje na svetovú súťaž

Miss Slovensko 2023 na 45. ročníku Turf Gala
3. júna 2024
Hubert Club Summer Party 2024: Miss Slovensko rozžiarili letný večer!
19. júna 2024
Miss Slovensko 2023 na 45. ročníku Turf Gala
3. júna 2024
Hubert Club Summer Party 2024: Miss Slovensko rozžiarili letný večer!
19. júna 2024

Charizmatická Vicemiss Slovensko 2023 Petra Siváková pocestuje už 17. júna na prestížnu svetovú súťaž Miss Supranational 2024. Najvyššia spomedzi všetkých finalistiek súťaže Miss Slovensko 2023 vyhrala pred rokom titul prvej Vicemiss Slovensko 2023 a zároveň titul EVA Miss Sympatia 2023.

Presne rok po svojej korunovácii v súťaži tak mieri 23.ročná modelka medzi celosvetovú konkurenciu. Ako hodnotí rok svojho kraľovania, čo všetko prežila a čomu sa venovala počas celého roka od finále súťaže? Ako sa pripravuje na svetovú súťaž?

Petru sme vyspovedali pár dní pred odchodom na súťaž a prinášame vám exkluzívny rozhovor:

  • Súťažila si v projekte Miss Slovensko 2023. Kam sa po súťaži uberala tvoja cesta a čím si si prešla za posledný rok?

Môj ostatný rok bol najmä plný príprav. Keďže svetová súťaž je takým mojim detským snom, chcela som počas celého svojho obdobia kraľovania urobiť maximum pre to, aby som na svetovú súťaž išla pripravená na 200 percent a odprezentovala naše krásne Slovensko na vysokej úrovni.

  • Ako sa vidíš dnes, si spokojná so svojou realizáciou, prácou a kam by si sa chcela posúvať? Aké sú tvoje krátkodobé a dlhodobé ciele?

Chcela som sa posunúť najmä osobnostne a verím, že to sa mi podarilo. Miss zo mňa urobila dámu a pomohla mi v realizácii mojich vízií do budúcna. Všetky ciele, ktoré sama sebe dávam sú dlhodobé. Jedným z mojich hlavných cieľov je momentálne svetová súťaž a práca na mojej vlastnej značke šperkov.

  • Čomu sa teda hlavne venuješ?

 Môj doterajší život bol najmä o modelingu, avšak práve vďaka nemu som nabrala množstvo kontaktov a umožnilo mi to založiť si vlastnú značku. Tej sa teraz snažím venovať zo všetkého najviac. Väčšinu svojej energie v poslednom období som však venovala práve príprave na súťaž.

  • Aké sú tvoje záľuby a najväčšie radosti?

Keďže väčšinu svojho času pracujem s mnohými ľuďmi, tak najväčšiu radosť mi robí, ak môžem čas tráviť doma s priateľom a s mojimi najbližšími. Medzi moje záľuby vo voľnom čase patrí napríklad navštevovanie galérií, šport, hra na gitaru a taktiež ma baví styling a skladanie rôznych outfitov.

  • Čo robíš pre seba a ako sa o seba staráš?

O svoj zovňajšok sa starám najmä správnym a zdravým stravovaním a taktiež veľa cvičím. Čo sa týka môjho vnútra, snažím sa tráviť čas s ľuďmi, ktorí majú rovnakú energiu ako ja a venovať sa len veciam, ktoré ma bavia a naplňujú. A dôležité je, že som sa naučila hovoriť nie na všetko, čo ma unavuje a psychicky vyčerpáva.

  • Aké sú tvoje naj vlastnosti? Čo by o tebe povedali tvoji najbližší priatelia, rodina ?

Myslím, že všetci moji blízki by sa zhodli na tom, že som veľmi empatická. A nakoľko som naučená veľa cestovať, som tiež veľmi flexibilná, prispôsobivá a viem bez zaváhania pracovať pod tlakom. Nerobia mi problém ani operatívne zmeny na poslednú chvíľu. Od mala som taktiež veľmi ambiciózna, vždy som mala veľké ciele a neustálu snahu na sebe pracovať.

  • Aká  je tvoja životná filozofia?

Celý život sa riadim pravidlom: správaj sa k druhým tak, ako chceš aby sa iní správali k tebe. Myslím, že aj vďaka tomu som celý život mala šťastie na ľudí.

  • Máš veľa fanúšikov, máš influence, čiže vplyv. Akým spoločensko zodpovedným aktivitám sa venuješ? Ako by si chcela byť prospešná spoločnosti?

Venujem sa viacerým aktivitám. Už niekoľko rokov finančne prispievam niekoľkým organizáciám a ľudom, ktorí to potrebujú. Mojou srdcovkou sú však zvieratká. Keď som veľa cestovala, videla som, koľko túlavých psíkov je v každej krajine a v každom kúte sveta a práve tejto problematike sa snažím aktívne venovať aj u nás na Slovensku a robiť zbierky pre útulky po celej krajine.

  • Ako si prijala výzvu, ísť na svetovú súťaž krásy Miss Supranational a reprezentovať Slovensko a projekt Miss Slovensko?

Výzvu som prijala zodpovedne a naplno. Za seba viem, že som do toho dala naozaj všetko a idem tam vnútorne spokojná, že som pre to urobila najviac čo som mohla, nech už to dopadne akokoľvek. Cítim, že ľudia ktorí ma poznajú vnímajú, ako som na sebe zapracovala.Teším sa, keď uvidíte, čo všetko mám na súťaž pripravené.

  • Ako vnímaš zmenu filozofie projektu súťaže Miss na Slovensku?

Musím sa priznať, že sama som patrila medzi ľudí, ktorí brali súťaže krásy len povrchne. A práve zmena filozofie ma motivovala k poslaniu prihlášky. Ukazuje to, že súťaže krásy nie sú len o kráse, ale o osobnosti a o žene ako takej. Chcela by som všetkým ľudom, ktorí takéto súťaže odsudzujú nejakým spôsobom priblížiť, čo všetko to obnáša a že to naozaj už dávno nieje len o peknej tvári.

  • Čo by si chcela odkázať budúcim uchádzačkám a finalistkách Miss Slovensko?

Hlavne, aby boli samé sebou a nebáli sa do toho ísť. Je to skvelá skúsenosť, ktorá vie dievčatá veľa naučiť a takáto príležitosť sa vyskytne len raz za život. Niektorým dievčatám to vie doslova zmeniť život. Ak nad tým len trošku rozmýšľate, choďte do toho. Ak by som mohla, určite by som do súťaže išla znova.

  • Aké je tvoje posolstvo pre všetky mladé ženy a dievčatá na Slovensku?

Chcem ukázať dievčatám, že aj obyčajné dievča z malého mesta na východnom Slovensku sa vie vypracovať a reprezentovať Slovensko na svetovej súťaži. Vždy si choďte za svojimi snami, verte svojej vízii a robte to, čo vás baví. A hlavne, nikdy sa nevzdávajte!

 

Čo všetko má Petra pripravené na svetovú súťaž:

  • Projekt spoločenskej zodpovednosti : Všetky delegátky si musia pripraviť aj projekt spoločenskej zodpovednosti – From the Ground up. Petra Siváková je veľkou milovníčkou psov, ktorých považuje za ochrancov a „strážnych anjelov“. Jej projekt sa preto zameriava na pomoc a podporu týmto zvieratám, ktorých bezpodmienečná láska a oddanosť sú pre ňu nesmierne dôležité. Petra verí v puto medzi človekom a psom, ktoré má schopnosť liečiť pre ľudské oko neviditeľné rany. Psy pomáhajú ľuďom zbaviť sa strachu, samoty a stresu. Apeluje na všetkých, ktorí môžu pomôcť pri záchrane psov, ich adopcii, alebo chce aspoň inšpirovať ľudí k tomu, aby sa stali zodpovednými majiteľmi a priateľmi psov a prispeli tak k lepšiemu životu týchto verných zvierat.

Petru Sivákovú, Miss Supranational Slovakia 2024 môžete podporiť viacerými spôsobmi:

  • Na YouTube Miss Supranational v pondelok organizátori zverejnili predstavovacie videá delegátok. Za 1 like môžu získať 1 bod, za komentár s použitím hastagov až 5 bodov.
  • Stiahnite si zdarma aplikáciu Miss Supranational kde bude bezprostredne po príchode delegátok do dejiska svetovej súťaže od 17. júna možnosť hlasovať za kandidátky a podporiť ich v súťaži.

Každá výzva, ktorú Miss Supranational zverejní posúva adeptky bližšie k finále postup do TOP 24, a preto podpora slovenských ale aj zahraničných fanúšikov je veľmi dôležitá.

Delegátky počas príprav na finále čaká večer plný módy a talentov: Supra Model of the Year and Talent Show, kde Petra predvedie krásny čierny model šiat od návrhárky Jany Pištejovej a porote tiež predvedie hru na gitaru. Pred samotným finále zas dôležité Preliminaries and National Costume Show. Počas predbežnej súťaže predvedie model šiat návrhárky Jany Jurčenko. Krásne modely doplní obuv Steve Madden Slovakia.

Unikátny národný kostým s florálnymi motívmi slovenskej lúky pre Petru na mieru pripravil slovenský florista a dizajnér Robert Bartolen, etablovaný aj na medzinárodnej scéne. Scénické šaty pre Petru z jeho dielne majú harmonickú tonalitu a štruktúru kvetov pripomínajúcu flóru stredoeurópskeho regiónu. Materiály ako čipka, hodvábny mušelín, ale aj lisované, stabilizované formy reálnych kvetov dopĺňa aj perie. Autor touto kombináciou farieb a materiálov znázorňuje prelet a spev domácich vtákov nad slovenskou prírodou pri letnom západe slnka.

Petra povezie so sebou aj špeciálny darček, určený pre charitatívne účely: ručne vyrobený šperk z dielne slovenského zlatníctva LORETTA, krásne visiace náušnice z bieleho zlata  so zirkónmi. Tento výnimočný šperk v hodnote 1 000 eur vyrobil a venoval zlatník a dizajnér Martin Smolka.

Zlaté finálové šaty až z Nigérie bude mať Petra oblečené počas finále súťaže. Vytvorila ich nigérijská dizajnérka Funmibi Olayinka, Award winning designer in Nigeria, ktorá oblieka  mnoho známych verejných osobností a celebrít.

O súťaži Miss Supranational 2024:

Táto prestížna svetová súťaž patrí medzi 5 najvýznamnejších súťaží krásy na svete. Finále jubilejného 15. ročníka súťaže sa bude konať 6. júla 2024 v poľskom meste Nowy Sacz a vstupenky budú čoskoro v predaji.

Foto: Nina Skalíková, Vlado Anjel

Zdieľajte